Sila menunggu ,data

  Pergi ke mukasurat 1, 2, 3, 4, 5  Berikut
Topik baru   Balas topik Topik sebelumnya :: Topik seterusnya  
Penulis   Isi Kandungan»» [Tips] Boss Locations
kill all on sight
Newbie
Newbie

Ahli: 20 Mac 2008
Post: 34
Lokasi: ipoh
PostPosted: 2008-04-23 15:10    kirim pesan baru: [Tips] Boss Locations Quote
Petunjuk :

Titik kuning = low level bosses (tapisan eq / yellow stones)
Titik oren = mid level bosses (unik eq / violet stones )
Titik merah = high level bosses (elite eq / reds stones )

Berdasarkan pengalaman aku, high level bosses bukan saja

drop elit, reds, tetapi juga yellowstone & violet sekaligus... Wink

Misty Marsh

http://images.91.com/forum/upload/2008/02/09/1202600756.bmp

Gobi Desert

http://images.91.com/forum/upload/2008/02/09/1202600806.bmp

Dark Marsh

http://images.91.com/forum/upload/2008/02/09/1202600826.bmp

Icyland

http://images.91.com/forum/upload/2008/02/09/1202600858.bmp

Island

http://images.91.com/forum/upload/2008/02/09/1202600879.bmp

walaupun tak 100% tepat, tapi banyak yang berhasil... Wink

kalau waktu aku mula2 main dulu, aku punya strategy begini :

kalau jumpa boss, aku screenshot ( tekan F12.. tengok di folder

Jin Online, dalam folder Screenshot ) dan simpan satu folder,

supaya tidak lupa.. bila dah sampai waktu hunt boss, refer jer

folder tu dan koordinat boss... Wink

setiap boss ada waktu keluar @ spawn yang berbeza. ada yang

1 jam sekali, 30 min sekali, dsb... Wink

kenapa dsb? sebab ada 1 masa tu, boss yang sama spawn

lepas dibunuh... kalau berlaku gitu, bunuh jer... pastu ikut

waktu mcm biasa.... Wink

have a nice day....

credits to :

advrsefkt from Eudemon Online forum. Wink
_________________
sell > jin. sms me. 0125931850

Last edited by kill all on sight on 2008-04-25 14:27, edited 2 times in total
profile send a private message visit website ID Yahoo Messenger ID MSN    
kill all on sight
Newbie
Newbie

Ahli: 20 Mac 2008
Post: 34
Lokasi: ipoh
PostPosted: 2008-04-23 15:19    kirim pesan baru: Quote
so, kepada newbie² semua, jangan risau lah.... Semi-PRO, PRO

or whatsoever they claimed themself also start as a NOOB.

nothing impossible lah.... Wink tapi kena lah banyak surfing, baca,

experienced sendiri dalam games, dan sebagainya. Wink

so, tak perlu lah rasa rendah diri bila tengok eq hebat², gold

yg banyak, dll... Wink

all da best eh..... i dah lama nak share, tapi selalu tertangguh...

ID dlm jail, kerja, meeting di office, kursus, dll... Wink

have a nice day....
_________________
sell > jin. sms me. 0125931850
profile send a private message visit website ID Yahoo Messenger ID MSN    
GM19
Administrator
Administrator

Ahli: 15 Febuari 2008
Post: 327

PostPosted: 2008-04-23 15:27    kirim pesan baru: Quote
terima kasih kerana menolong kami n kepada newbie boleh meminta pertolongan kepada senior...
profile send a private message    
cemarajingga
Regular

Ahli: 17 Febuari 2008
Post: 249
Lokasi: kk
PostPosted: 2008-04-23 17:08    kirim pesan baru: Quote
maklumat ni yang aku cari selama ni.. thk banyak2.. rasa ada semangat balik nak main game ni..
Cuma kadang- kadang bila boss mob ni dibunuh guna xp , tak jatuh apa-apa pun.. kenapa? kalau belasah ngan pedang ada la jatuh paling tidak pun sebutir yellow atau sebilah pedang..
profile send a private message ID Yahoo Messenger    
cemarajingga
Regular

Ahli: 17 Febuari 2008
Post: 249
Lokasi: kk
PostPosted: 2008-04-23 17:14    kirim pesan baru: Quote
Satu lagi, camna leh kuar titik berwarna warni camtu? Camna nak buat? Tekan kekunci apa kat komputer jadi kuar ss camtu?
profile send a private message ID Yahoo Messenger    
kill all on sight
Newbie
Newbie

Ahli: 20 Mac 2008
Post: 34
Lokasi: ipoh
PostPosted: 2008-04-23 18:26    kirim pesan baru: Quote
cemarajingga wrote:
maklumat ni yang aku cari selama ni.. thk banyak2.. rasa ada semangat balik nak main game ni..
Cuma kadang- kadang bila boss mob ni dibunuh guna xp , tak jatuh apa-apa pun.. kenapa? kalau belasah ngan pedang ada la jatuh paling tidak pun sebutir yellow atau sebilah pedang..


maybe sebab XP Skill tu kuat sangat kot, Boss cepat mati,

tak dapat apa² lah.... lebih2 lagi kalau ko gabung 2 ekor jin dalam

badan.... Laughing

apa2, ko refer jer dalam topik [Tips] Boss Hunting. Wink
_________________
sell > jin. sms me. 0125931850

Last edited by kill all on sight on 2008-04-23 18:28, edited 1 times in total
profile send a private message visit website ID Yahoo Messenger ID MSN    
kill all on sight
Newbie
Newbie

Ahli: 20 Mac 2008
Post: 34
Lokasi: ipoh
PostPosted: 2008-04-23 18:27    kirim pesan baru: Quote
cemarajingga wrote:
Satu lagi, camna leh kuar titik berwarna warni camtu? Camna nak buat? Tekan kekunci apa kat komputer jadi kuar ss camtu?


bukan.. titik² tu dibuat @ ditanda oleh mamat yang buat artikel

tu, advrsefkt dari Eudemon Online. aku hanya berkongsi jer

maklumat yang aku dapat.... Wink
_________________
sell > jin. sms me. 0125931850
profile send a private message visit website ID Yahoo Messenger ID MSN    
nurhusna12
Newbie
Newbie

Ahli: 04 April 2008
Post: 5
Lokasi: perak
PostPosted: 2008-04-24 10:05    kirim pesan baru: thxxxx......abg amstrong Quote
syg abg...................thx lagi satu leh bg tau x mc maner cara nk up * jin cpt ..... asik kena bully jer...
profile send a private message Alamat AIM ID Yahoo Messenger ID MSN    
G-kin
Newbie
Newbie

Ahli: 06 Mac 2008
Post: 16
Lokasi: hellgate london
PostPosted: 2008-04-24 12:25    kirim pesan baru: Re: thxxxx......abg amstrong Quote
nurhusna12 wrote:
syg abg...................thx lagi satu leh bg tau x mc maner cara nk up * jin cpt ..... asik kena bully jer...


composssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.goplayplay.com/viewtopic.php?t=5055&skin=6
profile send a private message visit website ID Yahoo Messenger    
cemarajingga
Regular

Ahli: 17 Febuari 2008
Post: 249
Lokasi: kk
PostPosted: 2008-04-25 9:53    kirim pesan baru: Quote
Aku ada sekor jin thunder.. dah 2 kali aku kompos tapi tak jadi..
dia nak jin 50 kesetiaan dan 4*. Apa bende 50 kesetiaan tu? kat mana nak ambil kesetiaan tu?
profile send a private message ID Yahoo Messenger    
PWNED
Regular

Ahli: 06 Mac 2008
Post: 352
Lokasi: Atas Kusi kale Merah
PostPosted: 2008-04-25 10:43    kirim pesan baru: Quote
royalty jin ko bawah 50 kot...tuh xleh compose...
_________________
Server: Tun Ali
profile send a private message ID Yahoo Messenger ID MSN    
cemarajingga
Regular

Ahli: 17 Febuari 2008
Post: 249
Lokasi: kk
PostPosted: 2008-04-25 12:11    kirim pesan baru: Quote
royalty jin tu apa? camna nak naikkan royalty tu?
kalau royalty minyak aku tau aaa.. 5%.. kerajaan pusat kena bayar kpd kerajaan negeri..heheee..
profile send a private message ID Yahoo Messenger    
kill all on sight
Newbie
Newbie

Ahli: 20 Mac 2008
Post: 34
Lokasi: ipoh
PostPosted: 2008-04-25 12:13    kirim pesan baru: Quote
PWNED wrote:
royalty jin ko bawah 50 kot...tuh xleh compose...


loyalty... bukan royalty.. ko ingat royalti minyak ker apa.... Shocked
_________________
sell > jin. sms me. 0125931850
profile send a private message visit website ID Yahoo Messenger ID MSN    
kill all on sight
Newbie
Newbie

Ahli: 20 Mac 2008
Post: 34
Lokasi: ipoh
PostPosted: 2008-04-25 12:15    kirim pesan baru: Quote
cemarajingga wrote:
royalty jin tu apa? camna nak naikkan royalty tu?
kalau royalty minyak aku tau aaa.. 5%.. kerajaan pusat kena bayar kpd kerajaan negeri..heheee..


loyalty yang ada simbol love ( warna merah ) di setiap Jin..

point jer cursor mouse kat situ, boleh nampak berapa kesetiaan

Jin... Wink
_________________
sell > jin. sms me. 0125931850
profile send a private message visit website ID Yahoo Messenger ID MSN    
cemarajingga
Regular

Ahli: 17 Febuari 2008
Post: 249
Lokasi: kk
PostPosted: 2008-04-25 12:23    kirim pesan baru: Quote
Oooo... aku pernah tengok tanda camtu.. tapi camna nak naikkan loyalty sampai 50 ke atas?
profile send a private message ID Yahoo Messenger    
    Tunjuk post sebelumnya:   
Topik baru   Balas topik Topik sebelumnya :: Topik seterusnya  
  Pergi ke mukasurat 1, 2, 3, 4, 5  Berikut

Pergi ke:  
anda dilarang kirim pesan baru di halaman forum
You cannot reply to topics in this forum
You edit your posts in this forum
you cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forumpolling di halaman sini